Van Dycke Reizen

Koninginnelaan, 68 bus 3,
8400 Oostende

Tel. +3259707791

van.dycke.reizen@skynet.be

Lic. A 1195

logo GFG NL V klein

Find us on Facebook

Elzas, de wijnroute

Vignes
Eglise
Raisin
Paysage
Bouteille
De landschappen en de cultuur van de Elzas ontdekken is een waar genot. Gaat u naar de Elzas voor de gastronomie en de wijnen, dan hoeft u gewoon één specifieke route te volgen, namelijk de Route des Vins, de wijnroute. En die kunt u in de wagen afleggen maar ook per fiets of zelfs te voet…Van Straatsburg tot Mulhouse volgt het ene leuke dorpje na het andere. Alleen al hun naam doet aan lekker eten denken. Wat staat er zoal op het menu? Middeleeuwse stadjes en vakwerkhuizen, fraaie kerkjes en museumpjes, marktjes waar u uw smaakpapillen kunt strelen en wijnkelders. En niet te vergeten sereniteit en prachtige uitzichten vanop de wandelpaden die u langs wijngaarden en bossen voeren. De Route des Vins telt een zeventigtal dorpen en 170 km liefelijke landschappen doorsneden van fluwelen wijngaarden. Wanneer u de pittoreske dorpjes doorkruist, waant u zich in een van de sprookjes van de gebroeders Grimm. De route bestaat al meer dan 60 jaar!

Goed om te weten

  • De Elzas strekt zich uit over 8280 km2 over een lengte van 190 km en een breedte van ongeveer 50 km.
  • Straatsburg ligt op 430 km van Brussel en is ook per trein bereikbaar in 5 u (verschillende treinen vanuit Brussel via Luxemburg).
  • Wist u dat de wijnen uit de Elzas genoemd worden op basis van het druivenras? Men spreekt namelijk over riesling, pinot, gewürztraminer,…

Koninginnelaan, 68 bus 3,
8400 Oostende

Tel. +3259707791

van.dycke.reizen@skynet.be

Lic. A 1195

logo GFG NL V klein

Find us on Facebook